Evenimente de coeziune socială, cu caracter educativ-preventiv au avut loc în șase raioane, în cadrul proiectului CDA-Oxfam

Evenimente de coeziune socială, cu caracter educativ-preventiv au avut loc în șase raioane, în cadrul proiectului CDA-Oxfam

În perioada 12.12.2022 – 15.12.2022,  Centrul de Drept al Avocaților  a desfășurat  ”Săptămâna educației rutiere pentru copii – Un pieton de nota 10”.

Acțiunile au avut loc în cadrul proiectului Centrul de Drept al Avocaților -Oxfam,  având drept scop sporirea gradului de cunoaștere și respectare de către copii a normelor rutiere, precum și conștientizarea pericolelor la care se expun atunci când încalcă regulile de circulație aplicabile pietonilor. 

La evenimentele organizate de către angajații CDA în raioanele Căușeni, Ștefan Vodă, Soroca, Comrat, Anenii Noi și Cahul au participat 350 de copii din Republica Moldova și copii strămutați din Ucraina.

Inițiativa CDA a fost susținută de către Inspectoratul de Poliție care a delegat mai mulți angajați pentru participare la sesiunele de educație rutieră.

Activități educativ-preventive au avut loc la Liceul Teoretic “A. Pușkin” din Soroca și la Liceul Teoretic „P. Rumeanțev” din Cahul, la Centrul de Învățare digitală pentru copii refugiați și la Liceul Teoretic cu predare în limba rusă „A.Pușkin” din Căușeni.  Runde de sesiuni de informare privind educația rutieră au avut loc la Centrul de plasament temporar Popeasca, Stefan-Voda, și la Gimnaziul „Mihail Tanasoglo” din  s.Kirsovo, UTA Gagauzia. Activititățile CDA de educație rutieră pentru copii au fost încheiate cu sesiunea de informare la Liceul Teoretic „A. Puskin” din  or. Anenii Noi.