Seminar Național pentru personalul Poliției de Frontieră.
Tematica: „Accessul în Teritoriu în conformitate cu Convenția de la Geneva din 1951”
La data de 17 februarie A.O. Centrul de Drept al Avocaților (CDA), cu suportul Agenţiei Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (UNHCR) Moldova, în parteneriat cu Departamentul Poliției de Frontieră și Biroul migrație și azil (BMA), a organizat un seminar de instruire în orașul Ștefan Voda. Tematica seminarului a fost „ACCESSUL ÎN TERITORIU ÎN CONFORMITATE CU CONVENȚIA DE LA GENEVA DIN 1951” și a avut drept grup țintă personalul Poliției de Frontieră.
Invitat special la acest eveniment a fost expertul din România, dl Adrian Lăzăroaia – Instructor de poliție, Academia ”Alexandru Ioan Cuza” din București. De asemenea, este de meționat aportul deosebit al experților naționali în domeniul azilului și accesului în teritoriu: dl Octavian Troșcenco – locotenent-colonel, şeful Serviciului control al trecerii frontierei al SCF a Direcţiei regionale Vest, dna Natalia Gogu – specialist procedură DSR a UNHCR Republica Moldova, dl Ion Budeanu – șef al secției PIPA a Direcției Azil și Integrare BMA și dl Valeriu Lupu – consilier juridic al CDA, moderator al evenimentului.
Pe parcursul seminarului au fost discutate teme ce vizează asistența solicitanților de azil la frontiera de stat, confidențialitatea în procedura de azil, aspectele legislative naționale și internaționale în domeniul azilului, precum și standardele internaționale privind protecția drepturilor fundamentale ale omului, rolul autorităților competente în domeniul dat și semnificația principiului non-refoulment.
Acest seminar a fost organizat conform Planului de cooperare între Centrul de Drept al Avocaților, Înaltul Comisariat ONU pentru Refugiați (UNHCR) și Direcția formare profesională a Departamentului Poliției de Frontieră.
Aducem sincere mulţumiri: Departamentului Poliției de Frontieră, Agenţiei Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (Proiectului „Inițiativa de calitate în sistemele de azil din Europa de Est și Caucazul de Sud”), Biroului migrație și azil, formatorilor și participanților la eveniment, pentru discuțiile constructive și împărtășirea experienței în domeniu.
Eveniment realizat în cadrul proiectului „Asistența Juridică pentru Refugiaţi, Solicitanţi de Azil și Promovarea Dreptului Refugiaților” implementat de Centrul de Drept al Avocaților cu suportul UNHCR în Republica Moldova.
Galerie foto:
{gallery}17.02.2017{/gallery}