Despre Noi

CINE SUNTEM

Centrul de Drept al Avocaților (CDA) este o asociație obștească, non-politică, fără scop lucrativ, înregistrată la 24 februarie 1997 la Ministerul Justiției al Republicii Moldova.

Misiunea organizației este: Respectarea și promovarea drepturilor și libertăților fundamentale ale solicitanților de azil, refugiaților, persoanelor cu protecție umanitară, străinilor, apatrizilor, persoanelor care riscă să devină apatrizi, străini aflați în dificultate (inclusiv străinii deținuți în custodie publică).

CE FACEM

Misiunea noastră

Asistență Juridică

Oferirea asistenței juridice gratuite tuturor refugiaților, solicitanților de azil, persoanelor cu protecție umanitară, apatrizilor și persoanelor cu risc de a deveni apatrizi, străini aflați în dificultate.

Instruiri

Training for lawyers, judges, government staff in the context of migration, refugees and statelessness, respect for human rights.

Monitorizare

Monitorizarea politicilor, legislației și activităților instituțiilor statului în domeniul migrației, azilului, apatridiei și naturalizării.

Advocacy

Activități de advocacy privind accesul refugiaților, solicitanților de azil, persoanelor cu protecție umanitară, apatrizilor și persoanelor cu risc de a deveni apatrizi la sistemul de protecție socială, de sănătate și educațional.

Structura CDA

Organele de conducere ale asociației CDA

Organele de conducere ale asociației CDA sunt:

– Adunarea generală
– The council of the association (Board)
– Executive director
– Censor

Faceți cunoștință cu echipa noastră

OLeg Palii
Oleg Palii Directorul executiv
Email: oleg.palii@cda.md
Tel: +373 69137160
Svetlana Jioara
Svetlana Jioara Director de programe
Email: svetlana.jioara@cda.md
Tel: +373 22240899