IGM și CDA vor colabora la implementarea mecanismului de protecție temporară în Republica Moldova

Un Memorandum de Înțelegere ce reflectă angajamentul comun al CDA și IGM pentru implementarea mecanismului protecției temporare în Republica Moldova și realizarea cu succes a activităților de integrare a străinilor a fost semnat pe 6 martie 2023 de către directorul Inspectoratului General pentru Migrație, Mihail Vodă, și directorul executiv al Centrului de Drept al Avocaților, Oleg Palii.

Memorandumul de Înțelegere are ca scop stabilirea unui mecanism de suport prin atragerea personalului adițional în cadrul centrelor de integrare pentru străini la nivel regional și oficiile de evidență străini ale IGM.

Totodată, părțile vor asigura procesul de informare, consiliere și facilitare a accesului la măsurile de protecție prin prisma respectării drepturilor străinilor, în special beneficiarilor de protecție temporară.

Acțiunile comune ce urmează a fi realizate vor mai avea ca obiective asigurarea realizării statutului juridic și promovarea unei societăți incluzive.

Oleg Palii și Mihail Vodă au discutat și despre planul de acțiuni privind acordarea protecției temporare persoanelor strămutate din Ucraina și actorii care vor fi implicați în realizarea acestuia.

The General Inspectorate for Migration appreciated the support of Moldovan non-governmental organizations, including CDA, which are actively involved in the management of migration flows.