„Jurnaliștii și criza refugiaților” a fost tema vebinarului desfășurat cu participarea directorului executiv CDA, Oleg Palii

„Jurnaliștii și criza refugiaților” a fost tema vebinarului desfășurat cu participarea directorului executiv CDA, Oleg Palii

La evenimentul organizat de Centrul de Drept al Avocaţilor în comun cu Asociația „Media Center” au participat în principal reprezentanți ai mediilor de informare din regiunea transnistreană.

Directorul executiv al CDA, Oleg Palii, a familiarizat participanții cu noțiuni, informații de bază privind standardele naționale și internaționale în domeniul azilului, le-a atras atenția asupra importanței utilizării terminologiei corecte ce ține de domeniul vizat, cum ar fi refugiați, solicitanți de azil, persoane strămutate, apatrizi.

Oleg Palii a mai vorbit despre misiunea și obiectivele CDA, activitatea desfășurată de către membrii echipei, în particular după 24 februarie 2022.

Un alt reprezentant al CDA - ofițerul de comunicare, Natalia Vișanu, s-a referit la experiența de conlucrare cu mass-media, unele principii care urmează a fi urmate de către jurnaliști atunci când abordează problematica refugiaților.

La vebinar au fost de asemenea prezenți consilierii juridici CDA care activează în raioanele din stânga Nistrului Veaceslav Popescul, Ilona Cechir.