Activitatea consilierilor juridici CDA din teritoriu, în vizorul presei centrale și regionale

„Mereu alături de oamenii nevoiași” este titlul articolului publicat recent de ziarul ”Moldova Suverană”, în care este reflectată activitatea consilierului juridic CDA în raionul Strășeni, Daniela Hedea.

Ea din martie anul trecut este antrenată plenar în diverse acțiuni de ajutorare a persoanelor strămutate din Ucraina, prin acordarea de asistență juridică și informațională, dar și prin implicarea în rezolvarea unor probleme cu care aceștia se confruntă: obținerea ajutoarelor financiare și umanitare, angajarea în câmpul muncii, documentarea, încadrarea în instituțiile preșcolare.

Daniela Hedea este foarte mult așteptată la centrele de cazare a refugiaților din satele Greblești, Cojușna, Tătărești, dar și în familiile care găzduiesc persoane strămutate din Ucraina. Pentru asistarea beneficiarilor cu dizabilități auditive, colega noastră a apelat la serviciile unui interpret în limbajul mimico-gestual.

Într-un alt articol, apărut în ziarul „Ecoul nostru” este apreciată munca unui alt consilier juridic CDA – Sergiu Lazări, care le vine în ajutor peroanelor strămutate din Ucraina, stabilite în raionul Telenești.

Solicitată să aprecieze prestația colegului nostru, o persoană refugiată din Odessa menționează competența, corectitudinea de care dă dovadă Sergiu Lazări, atenția cu care acesta tratează beneficiarii.

În ambele publicații se vorbește despre parteneriatele instituite de Centrul de Drept al Avocaţilor cu autoritățile publice locale – Consiliul raional Strășeni și Consiliul raional Telenești pentru asigurarea respectării drepturilor refugiaților, beneficiarilor de protecție internațională, solicitanților ai statutului de apatrid și apatrizilor.