Cu suportul CDA un cuplu originar din Ucraina și-a înregistrat căsătoria iar o familie a plecat în Spania

Eforturile consilierului CDA de la Bălți, Diana Strechii, s-au încununat de succes – o familie strămutată din Ucraina a ajuns la rudele din Spania.

Inițial, familia a apelat la consilierul juridic CDA pentru a-și găsi cazare, ulterior a solicitat asistență pentru perfectarea actelor și transfer în Spania. Cu susținerea Dianei Strechii familia a fost adăpostită la Centrul de plasament „Meridian” din Bălți.

With the support of Diana Strechii the family was sheltered at the “Meridian” placement centre in Balti.

Câteva luni a durat procedura de perfectare a actelor și acceptarea, după câteva tentative, a cererii de înregistrare la Programul AirLift, familia a ajuns la destinația mult râvnită – Spania și i-a mulțumit colegei noastre pentru suport.

Cu aportul consilierului juridic CDA, Irina Vrancean, al doilea cuplu de originari din Ucraina și-a înregistrat căsătoria în Republica Moldova.

Aceștia s-au adresat la Agenția Servicii Publice, dar le-a fost refuzată cererea. Irina Vrancean a reușit și de această dată să rezolve pozitiv cazul.

Acum câteva luni tot ea, într-un caz similar, împreună cu alți juriști de la Centrul de Drept al Avocaţilor, a izbutit să obțină actele necesare din țările de baștină ale mirilor, pentru depunerea acestora la ASP și oficierea căsătoriei acestora în luna septembrie a anului trecut.