Refugiații și persoanele cu dizabilități strămutate din Ucraina, tratați cu multă atenție de către juriștii CDA

Pentru a consilia beneficiarii cu dizabilități senzoriale, Daniela Hedea a recurs la ajutorul unui translator în limbajul mimico-gestual. Mai mult, uneori sesiunea de consiliere juridică și informare are loc la distanță, prin platformele Viber sau Messenger.

Casa de cultură din Ștefan Vodă și Biblioteca Raională Căușeni vor deveni mai accesibile pentru persoanele cu dizabilități locomotorii din Ștefan Vodă și Căușeni, dar și pentru cele cu nevoi speciale strămutate din Ucraina și stabilite în aceste raioane.

Asta pentru că la inițiativa angajaților CDA, Vasile Norosian și Diana Covalenco Norosian, în aceste obiecte de menire socială urmează fi amenajate rampe de acces pentru persoanele cu dizabilități locomotorii.

Inițiativa în cauză, care urmează a fi realizată în cadrul Proiectului CDA – Oxfam, a fost discutată cu primarul orașului Ștefan Voda, iar ulterior și cu reprezentanți ai administrației orașului Căușeni.

Necesitatea adaptării la nevoile persoanelor cu dizabilități locomotorii a Casei de cultură din orașul Ștefan Vodă și a Bibliotecii Publice Raionale Căușeni a devenit mai evidentă în ultimul timp, cînd în aceste edificii sunt desfășurate multe activități destinate refugiaților, locuitorilor din Ștefan Vodă și Căușeni, la care, din cauza accesibilității reduse, nu pot participa toți doritorii.

La ședințele, la care a mai luat parte și coordonatoarea proiectului CDA-Oxfam, Aurelia Bagrin, s-a convenit ca în scurt timp să fie stabilite detaliile tehnice pentru a fi demarate lucrările de instalare a rampelor de acces.