Filippo Grandi la Căușeni: „Aici sunt juriștii de la CDA care vă pot ajuta în problema dumneavoastră"

Înaltul Comisar ONU pentru Refugiați, Filippo Grandi, știe despre echipa CDA, cunoaște că asociația este de 25 de ani partener al UNHCR și că foarte activ este implicată în ajutorarea refugiaților, persoanelor strămutate, străinilor. Afirmații în acest au fost făcute de către oficialul ONU la întâlnirea cu directorul executiv al CDA, Oleg Palii.

Filippo Grandi a apreciat înalt prestația organizației, menționând că în toate locațiile pentru refugiați pe care le-a vizitat a întâlnit membrii echipei CDA.

La Căușeni Înaltul Comisar ONU pentru Refugiați a avut o întâlnire cu femeile refugiate, la care s-au discutat necesitățile și problemele acestora. Una dintre participante a vorbit despre o problemă juridică și Filippo Grandi i-a sugerat să apeleze la angajații CDA: „Aici sunt colegii de la CDA care vă pot ajuta în problema dumneavoastră".

Înaltul Comisar ONU pentru Refugiați, Filippo Grandi s-a aflat în vizită în Republica Moldova pe 20-21 ianuarie, a participat la inaugurarea sediului Direcției azil și apatridie al Inspectoratului General pentru Migrație și a Ghișeului de documentare a beneficiarilor de protecție temporară, a avut întâlniri cu oficialități din țară și s-a deplasat la centre în care sunt plasați refugiați sau persoane strămutate din Ucraina.

Oficialul ONU a apreciat: „Moldova demonstrează că o țară mică, cu resurse limitate, poate fi o gazdă exemplară pentru refugiați – cu o bună conducere, o coordonare eficientă și ajutor internațional”.