25 de ani de colaborare între UNHCR Moldova și Centrul de Drept al Avocaților

Reprezentanta Agenției ONU pentru Refugiați în Republica Moldova, Francesca Bonelli, și directorul executiv al Centrului de Drept al Avocaților, Oleg Palii, au semnat pe 18 ianuarie 2023, cel de al 25-lea acord de colaborare între UNHCR Moldova și Centrul de Drept al Avocaților.

UNHCR Moldova și Centrul de Drept al Avocaților vor dezvolta cooperarea pentru acordarea de suport juridic și protecție refugiaților, solicitanților de azil, apatrizilor, cetățenilor străini, persoanelor strămutate și nedocumentate.

Experiența conlucrării timp de 25 de ani între UNHCR Moldova și CDA a demonstrat că Centrul de Drept al Avocaților este un partener sigur și credibil al Agenției ONU pentru Refugiați în Republica Moldova, a declarat Francesca Bonelli. Contăm în continuare pe susținerea echipei CDA în realizarea mandatului UNHCR în Moldova, a mai spus oficialul ONU.

Directorul CDA, Oleg Palii, a mulțumit pentru suportul constant și încrederea acordată, subliniind că fortificarea echipei CDA și sporirea prestației și eficienței asociației se datorează în mare parte parteneriatului cu UNHCR Moldova. Oleg Palii a reconfirmat angajamentul membrilor organizației de a-și intensifica eforturile pentru a face față provocărilor de ultimă oră și fi în continuare un actor-cheie în Republica Moldova în domeniul migrației, azilului, apatridiei și integrării străinilor, din perspectiva drepturilor omului.

CDA este partenerul Agenției ONU pentru Refugiați (UNHCR) din 1998, fiind unicul ONG juridic din Republica Moldova care deține expertiză complexă și exclusivă în domeniul azilului și apatridiei.