CDA a premiat învingătorii Concursului de eseuri „Uniți pentru Ucraina. Integrarea persoanelor refugiate în comunitățile locale”

CDA a premiat învingătorii Concursului de eseuri „Uniți pentru Ucraina. Integrarea persoanelor refugiate în comunitățile locale”

La competiție au participat 258 de copii, inclusiv refugiați din Ucraina. Membrii Comisiei de evaluare a lucrărilor au selectat 48 cele mai bune eseuri.

La festivitatea care a avut loc într-un cadru informal la un local din capitală au fost înmânate diplome și cadouri de preț ( smartphone, ceas inteligent, boxă portabilă) ocupanților locurilor I, II și III, care au putut participa la eveniment.

Celorlalți deținători ai locurilor premiante, precum și celor 10 participanți care s-au învrednicit de premii speciale le vor fi transmise cadourile în instituțiile de învățământ la revenirea copiilor din vacanța de iarnă.

Certificate de gratitudine au fost înmânate și profesorilor care au ghidat copiii și i-au încurajat să participe la competiția lansată de CDA.

Directorul de programe CDA, Svetlana Jioară, și reprezentanta organizației Oxfam au felicitat învingătoriii și au apreciat înalt prestația acestora în cadrul concursului de eseuri.  

The essay contest was launched in the framework of the CDA-Oxfam project “Decentralized support for Ukrainian refugees” for students of grades VII-IX from secondary schools in the districts of Causeni, Stefan-Voda, Basarabeasca, Cahul, Ungheni, Soroca, Comrat, Orhei, Anenii Noi, Balti municipality.