Noi parteneriate CDA la nivel local

CDA a instituit parteneriate cu Primăria orașului Anenii Noi și Consiliul raional Telenești. Acorduri de colaborare în acest sens au fost semnate cu primarul orașului Anenii Noi, Alexandru Mațarin, și cu președinta raionului Telenești, Mariana Ombun.

Un acord de colaborare, care prevede acordarea de către juriștii asociației a asistenței juridice si informaționale persoanelor stramutate din Ucraina, precum și celor care le oferă găzduire, a fost semnat și cu primarul Comunei Stăuceni, Alexandru Vornicuș.

În ultimele luni, Centrul de Drept al Avocaților a stabili colaborări similare cu APL din Căușeni, Ștefan Vodă, municipiul Chișinău, Cimișlia, Leova, pentru promovarea drepturilor și susținerea refugiaților, beneficiarilor de protecție internațională, solicitanți ai statutului de apatrid și apatrizilor, dar și și străinilor în proceduri de integrare în Republica Moldova.

 Parteneriate au fost stabilite, de asemenea, cu bibliotecile publice din Orhei, Căușeni și Ștefan Vodă, care găzduiesc evenimente destinate persoanelor refugiate din Ucraina, pentru susținerea procesului de integrare în comunitățile locale. Totodată, Biblioteca Publică Orășenească Ștefan Vodă le-a pus la dispoziția juriștilor CDA spații pentru consilierea juridică a beneficiarilor.