„Toleranța – mai mult decât acceptare” este genericul activităților care vor fi realizate de Centrul de Drept al Avocaților, în parteneriat cu Consiliul pentru egalitate (CPDAE), în perioada 14-18 noiembrie curent.

Activitățile vor avea loc în spațiul online, în contextul Zilei Internaționale a Toleranței, marcată pe 16 noiembrie, și se vor axa pe promovarea unei atitudini tolerante și prietenoase față de refugiați și a solidarizării cu aceștia. Mai mult, se va accentua importanța implicării active în ajutorarea persoanelor care au fugit din calea războiului, susținerii acestora în procesul de integrare în societatea noastră.

CDA și Consiliul de egalitate au ales pentru activitățile planificate sloganul „Toleranța – mai mult decât acceptare” dorind să reamintească că anume acesta este mesajul principal al Zilei Internaționale a Toleranței: toleranța presupune nu doar acceptare pasivă, dar și obligații de a acționa și că ea trebuie să fie cultivată și apărată.

Solidarizarea cu persoanele refugiate și manifestarea unei atitudini tolerante față de acestea sunt subiecte de actualitate în 2022 când milioane de ucraineni au fost impuși să-și părăsească țara sau casele pentru a căuta refugiu în spații mai sigure.

În perioada 14-18 noiembrie, CDA și Consiliul de egalitate vor face publice pe paginile web și de pe Facebook mai multe materiale în care vor fi prezentate istorii reale ale persoanelor refugiate din Ucraina ce vor reflecta mobilizarea impresionantă a moldovenilor, empatia și solidarizarea, pe care au manifestat-o, dorința de a se implica activ în susținerea persoanelor refugiate.