Parteneriat cu Oxfam International

Oxfam International este o confederație internațională fondată de 21 de organizații caritabile independente care se concentrează pe atenuarea sărăciei globale.

În cadrul unui proiect în derulare finanțat de organizația Oxfam, Centrul de Drept al Avocaților creează birouri de asistență juridică destinate refugiaților din Ucraina în zece locații din țară: Causeni, Stefan-Voda, Basarabeasca, Cahul, Ungheni, Balti, Soroca, Comrat, Orhei, Anenii Noi. În acest mod, Oxfam sprijină extinderea activităților de asistență juridică ale CDA, pentru a ajunge la refugiații aflați în comunitățile gazdă din afara Chișinăului.

Pe lângă consilierea juridică individuală și reprezentarea juridică de care cel mai frecvent au nevoie refugiații, reprezentanții CDA vizitează refugiații mai vulnerabili și le oferă suportul de care au nevoie.

Proiectul mai presupune activitățile de consolidare a capacităților autorităților locale cu privire la drepturile și obligațiile refugiaților, procedurile naționale de azil, integrarea refugiaților în comunitatea gazdă. În acest scop sunt organizate instruiri, activități de informare pentru asistenți sociali, angajați ai oficiilor locale de ocupare a forței de muncă, primari, profesori.