CDA va fi mai aproape de beneficiari

În cadrul unui proiect semnat recent cu organizația Oxfam, Centrul de Drept al Avocaților va crea birouri de asistență juridică destinate refugiaților din Ucraina în zece locații din țară:  Causeni, Stefan-Voda,   Basarabeasca, Cahul,  Ungheni,  Balti,  Soroca, Comrat, Orhei, Anenii Noi. În acest mod, Oxfam sprijină extinderea activităților de asistență juridică ale CDA, pentru a ajunge la refugiații aflați în comunitățile gazdă din afara Chișinăului.

Pe lângă consilierea juridică individuală și reprezentarea juridică de care cel mai frecvent au nevoie refugiații, săptămânal, pe baza informațiilor primite de la serviciile sociale ale autorităților locale,  reprezentanții CDA vor vizita refugiații mai vulnerabili și le va oferi suportul de care au nevoie.

Proiectul mai presupune activitățile de consolidare a capacităților autorităților locale cu privire la drepturile și obligațiile refugiaților, procedurile naționale de azil,  integrarea refugiaților în comunitatea gazdă. În acest scop vor fi organizate instruiri, activități de informare pentru asistenți sociali, angajați ai oficiilor locale de ocupare a forței de muncă, primari, profesori.

CDA va sprijini proiecte locale importante, va contribui la organizarea unor diverse evenimente cu participarea membrilor comunității gazdă și a refugiaților, implicit de  promovare a abilitării socio-economice și integrării acestora.

Oxfam este o confederație internațională fondată de 21 de organizații caritabile independente care se concentrează pe atenuarea sărăciei globale.