Monday, September 27, 2021

Refugiații din Moldova sunt puțini la număr și cu potențial mare de integrare

În Moldova numărul refugiaților este relativ mic. Țara nu este privită ca una de destinație, ci mai degrabă ca una de tranzit, iar numărul solicitanților de azil este în descreștere.

Cei care ajung totuși să ceară protecție în Republica Moldova dispun de un potențial de integrare foarte înalt, învață și vorbesc limba țării. Pe Embark Abdalgader (din imagine), refugiat din Libia, l-am cunoscut la „AVE Copiii”, centru care oferă asistență refugiaților și solicitanților de azil în Moldova. Tânărul a fost nevoit să fugă de război, iar Moldova și oamenii de aici, spune el, l-au primit cu multă bunătate, scrie IPN.

Read more: Refugiații din Moldova sunt puțini la număr și cu potențial mare de integrare

Traian Țurcanu: „Refugiații, de cele mai multe ori, vin cu un bagaj cultural, cu un bagaj de cunoștințe care poate să fie util și este util țării”

Un interviu cu şeful Biroului de la Chişinău al Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiaţi.

De la începutul acestui an, peste 30 de persoane nevoite să-şi părăsească ţara din cauza războaielor au solicitat azil în Republica Moldova. Cu mult mai puţini decât anul trecut, când războiul din Siria şi conflictul armat din estul Ucrainei şi-au lăsat amprenta în statistica solicitărilor de azil. În 2016, numărul cererilor s-a ridicat la aproape 300. Tradiţional, majoritatea refugiaţilor vin din Irak, Afganistan sau Siria - ţări măcinate de războaie. Stagiara Europei Libere, Cristina Cornescu, a stat de vorbă cu şeful Biroului de la Chişinău al Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiaţi, Traian Ţurcanu, despre situaţia refugiaţilor din Republica Moldova:

Read more: Traian Țurcanu: „Refugiații, de cele mai multe ori, vin cu un bagaj cultural, cu un bagaj de...

Moldovan deputy foreign minister meets regional representative of Office of UN High Commissioner for Refugees

Chisinau, 18 July /MOLDPRES/ - Deputy Foreign and European Integration Minister Daniela Morari today had a meeting with a regional representative of the Budapest-based Office of the United Nations High Commissioner for Refugees (UNHCR), Monserrat Feixas Vihe, the Foreign and European Integration Ministry’s information and media communication department has reported.

Read more: Moldovan deputy foreign minister meets regional representative of Office of UN High Commissioner...

Viceministrul de Externe Daniela Morari a avut o întrevedere cu reprezentantul regional al Înaltului Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi

Pe data de 18 iulie 2017, Daniela Morari, viceministrul afacerilor externe şi integrării europene, a avut o întrevedere cu Monserrat Feixas Vihe, reprezentant regional al Înaltului Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi cu sediul la Budapesta, care întreprinde o vizită de lucru în Republica Moldova.

Read more: Viceministrul de Externe Daniela Morari a avut o întrevedere cu reprezentantul regional al...

Photo Gallery

Sustin 2%!

LCA on Facebook

The Betst bookmaker bet365 Review
How to register at bookamkersHere