Legal and informational assistance, provided by CDA members at the events on the occasion of the Independence Day of Ukraine

Legal and informational assistance, provided by CDA members at the events on the occasion of the Independence Day of Ukraine

Angajații CDA au participat la festivitatea „Ziua Ucrainei în Moldova”, pe 20 august, și la evenimentul „Împreună pentru Pace”, pe 24 august, prilejuite de Ziua Independenței Ucrainei.

Alături de colegii de la UNHCR-Moldova, membrii echipei Centrului de Drept al Avocaţilor au distribuit materiale informative, au răspuns la întrebările persoanelor strămutate din Ucraina privind diverse chestiuni legate de șederea lor în țara noastră, integrarea în comunitățile locale, relocarea în alte state, accesul la asistență financiară și medicală, încadrarea copiilor în școli și grădinițe, angajarea la serviciu.

Ziua Ucrainei în Moldova s-a desfășurat în spațiul de creație ARTCOR și a fost  organizat de Congresul Național al Ucrainenilor din Moldova, în parteneriat cu UNHCR-Moldova și Ambasada Ucrainei în Republica Moldova.

Evenimentul „Împreună pentru Pace” a avut loc în Parcul Alunelul din capitală și organizat de Inițiativa „Moldova pentru Pace” și Centrul Comunitar 151, cu sprijinul UNHCR-Moldova și A. O. „Laolaltă”.

Contribuția Centrului de Drept al Avocaţilor la susținerea ucrainenilor care au suferit în urma invaziei rusești a fost apreciată de Congresul Național al Ucrainenilor din Moldova (CNUM). CDA i-a fost conferită o diplomă în care a fost exprimată gratitudinea CNUM pentru aportul Asociației la „dezvoltarea carității” și „susținerea considerabilă a femeilor și copiilor ucraineni aflați în dificultate”.