Masă Rotundă „Aspecte Relevante Privind Cadrul Legal și Normativ Privind Procedura de Azil”​

Masă Rotundă „Aspecte Relevante Privind Cadrul Legal și Normativ Privind Procedura de Azil”​

MASĂ ROTUNDĂ „ASPECTE RELEVANTE PRIVIND CADRUL LEGAL ȘI NORMATIV PRIVIND PROCEDURA DE AZIL”

La 15 decembrie, la Chișinău a avut loc o masă rotundă cu genericul “Aspecte Relevante Privind Cadrul Legal și Normativ Privind Procedura De Azil”. Eveniment organizat de Asociația obștească ”Centrul de Drept al Avocaților”, în cadrul proiectului “Asistența Juridică pentru Solicitanţi de Azil, Refugiaţi și Promovarea Dreptului Refugiaților”, realizat cu suportul Agenţiei Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (UNHCR), în colaborare cu Biroul Migrație și Azil (BMA). Discursuri de salut au rostit Dnu. Oleg Palii, director executiv al CDA și Dnu. Iulian Popov, șef Direcția Azil și Integrare.

Masa Rotundă care a avut loc la sediul Centrului de drept al Avocaților (CDA), a adunat reprezentanți ai CDA și BMA în prevederea continuării cooperării în vederea asigurării drepturilor persoanelor de interes la procedura de azil și asigurarea asistenței juridice în procedura de azil. Pe parcursul evenimentului au fost abordate subiecte și anume pe următoarele compartimente:

  • Modificări în cadrul legal, normativ (azil/integrare) 2016-2017;
  • Prezentarea Regulamentului privind înregistrarea audio/audiovideo a interviurilor solicitanților de azil/beneficiarilor de protecție internațională;
  • Prezentarea Ghidului pe domeniul azilului pentru profesioniștii implicați în procedura de examinare a cererilor de azil și acordării protecției internaționale în Republica Moldova;
  • Poziția UNHCR cu privire la Protecția Internațională cu referire la persoane constrânse să plece forțat din Siria, actualizare a V-a din Noiembrie 2017.

Evenimentul s-a soldat cu un acord comun a necesității unei colaborării eficiente și continuie a părților interesate în domeniul azilului în Republica moldova.

Galerie foto:
{gallery}19.12.2017{/gallery}

Eveniment realizat în cadrul proiectului „Asistența Juridică pentru Solicitanţi de Azil, Refugiaţi și Promovarea Dreptului Refugiaților” implementat de Centrul de Drept al Avocaților.

 

Articol realizat de Ana Bargan