Identificarea, protecția și asistența victimelor și potențialelor victime ale traficului de ființe umane printre străini și solicitanți de azil. Actualizat

Identificarea, protecția și asistența victimelor și potențialelor victime ale traficului de ființe umane printre străini și solicitanți de azil. Actualizat

“ Identificarea, protecția și asistența victimelor și potențialelor victime ale traficului de ființe umane printre străini și solicitanți de azil”

Asociația obștească ”Centrul de Drept al Avocaților”, în cadrul proiectului “Asistența Juridică pentru Solicitanţi de Azil, Refugiaţi și Promovarea Dreptului Refugiaților”, realizat cu suportul Agenţiei Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (UNHCR), în colaborare cu Biroul Migrație și Azil a organizat 3 evenimente, cu genericul: “Identificarea, protecția și asistența victimelor și potențialelor victime ale traficului de ființe umane printre străini și solicitanți de azil”.

În cadrul atelierelor de lucru găzduite de Subdiviziunile Teritoriale Nord (Bălți), Sud (Cahul) și Centru (Chișinău), al Biroului Migrație și Azil, au fost prezenți 78 de profesioniști din cadrul Biroului Migrație si Azil, Centrul de combatere al traficului de persoane, Inspectoratului General de Poliție printre care Direcția nr.6, Poliției de Frontieră și Inspectoratelor de Poliție Regionale cât și de la Unitatea Militară No.1045.

Pe parcursul evenimentului au fost abordate subiecte cu privire la:

  • Identificarea, protecția și asistența victimelor și potențialelor victime ale traficului de ființe umane,
  • Sistemul național de azil în Republica Moldova
  • Sistemul Național de Referire.

Evenimentul s-a soldat cu discuții în baza unor cazuri reale din experiența formatorilor, soluționări, precum și cu un acord comun asupra necesității unor relații de colaborare a instituțiilor interesate, în scopul prevenirii și combaterii a traficului de ființe umane pe teritoriul Republicii Moldova.

Galerie foto:
{gallery}14.11.2017{/gallery}

Eveniment realizat în cadrul proiectului „Asistența Juridică pentru Solicitanţi de Azil, Refugiaţi și Promovarea Dreptului Refugiaților” implementat de Centrul de Drept al Avocaților.