Aspecte privind integrarea străinilor în Republica Moldova

Aspecte privind integrarea străinilor în Republica Moldova

Asociația obștească ”Centrul de Drept al Avocaților”, în cadrul proiectului “ Asistența Juridică pentru Solicitanţi de Azil, Refugiaţi și Promovarea Dreptului Refugiaților”, realizat cu suportul Agenţiei Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (UNHCR) în colaborare cu Biroul Migrație și Azil, a organizat la 28 septembrie 2017, o masă rotundă cu genericul „Aspectele privind integrarea străinilor în Republica Moldova” în Cahul.

În cadrul activității găzduite de Secția Sud a Biroului Migrație și Azil, mun. Cahul, au fost prezenți 24 de profesioniști din cadrul Biroului Migrație și Azil, Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, Compania Naţională de Asigurări în Medicină, Casei Naționale de Asigurări Sociale, Consiliului raional Cahul, ONG AVE-Copiii, ONG Centrul de Drept al Avocaților.

Pe parcursul evenimentului au fost discutate:

  • Sistemului de Azil în Republica Moldova;
  • Integrarea străinilor în Republica Moldova.

La finele evenimentului participanții ai fost invitați să organizeze mai multe activități de integrare a străinilor, BMA oferindu-se gazdă a acestor evenimente, prin intermediul Centrelor de integrare din subdiviziunile sale teritoriale.

Galerie foto:
{gallery}28.09.2017{/gallery}

Eveniment realizat în cadrul proiectului „Asistența Juridică pentru Solicitanţi de Azil, Refugiaţi și Promovarea Dreptului Refugiaților” implementat de Centrul de Drept al Avocaților.