Workshop – “ Procedura determinării statutului de apatrid”

Workshop – “ Procedura determinării statutului de apatrid”

Workshop
“Procedura determinării statutului de apatrid”

Asociația obștească ”Centrul de Drept al Avocaților”, în cadrul proiectului “ Acordarea asistenței Juridice persoanelor apatride din Republica Moldova”, realizat cu suportul Agenţiei Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (UNHCR Moldova) în colaborare cu Biroul Migrație și azil a organizat la 27 – 28 aprilie 2017, un Workshop pe Apatridie privind “Procedura determinării statutlui de apatrid”

În cadrul activității găzduite de Centrul de Drept al Avocaților, au fost prezenți 12 profesioniști din cadrul BMA; A.O Centrul de Drept al Avocaților cît și reprezentanți ai UNHCR Moldova și UNHCR Bruxel. Printre aceștia au participat:

  • Valeria Cernicenco – Coordonator programe, UNHCR Bruxel;
  • Sergiu Gaina – Specialist procedura DSR, UNHCR Moldova;
  • Oleg Palii – Presedinte, Centrul de Drept al Avocatilor;
  • Iulian Popov – Șef , Direcția Azil și Integrare, Biroul Migrație și Azil

Pe parcursul evenimentului au fost abordate discuții ce vizează Procedura determinării statutului de apatrid, activitățile CDA în cadrul proiectului pilot care prevede elaborarea unei statistici al persoanelor apatride pe teritoriul Republicii Moldova. Pe lângă partea teoretică se planifică interviuri cu apatrizi în prevederea schimbării sau ameliorării situației, astfel Valeria Cherednichenko a venit cu diverse recomandări. Au fost analizate criteriile de aplicare a cererii de azil, procedura intervievării, amendamende asupra deciziei, ș.a. Evenimentul s-a soldat cu un accord comun a necesității de elaborare a unui nou model de decizie care urmează a fi aprobat și implementat în scurt timp de către BMA.

Eveniment realizat în cadrul proiectului „Acordarea asistenței Juridice persoanelor apatride din Republica Moldova” implementat de Centrul de Drept al Avocaților.

Galerie foto:
{gallery}28.04.2017{/gallery}