Seminar Național “Accessul în teritoriu în conformitate cu standardele internaționale”

Seminar Național “Accessul în teritoriu în conformitate cu standardele internaționale”

Seminar Național “Accessul în teritoriu în conformitate cu standardele internaționale”
A.O. Centrul de Drept al Avocaților, cu suportul Agenţiei Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (UNHCR) Moldova și Biroul Migrației și Azil a organizat, la data de 21 martie 2017, un Seminar National pentru personalul Poliției de Frontieră privind “Accesul în teritoriu în conformitate cu Standartele Internaționale”.

Seminarul a avut drept scop familiarizarea participanților cu privire la standardele și principiile reglementate în Convenția de la Geneva din 1951 privind statutul refugiaților inclusiv semnificația principiului non-refoulment și confidențialitatea în procedura de azil. Astfel au fost abordate teme ce vizează Mandatul UNHCR / Definiția Refugiatului prin prisma Convenției de la Geneva din 1951, Cadrul legal național privind azilul in Republica Moldova, Cooperarea DPF – UNHCR – BMA – CDA precum și Rolul Poliției de Frontieră în sistemul de azil și Accesul în teritoriu.

În cadrul evenimetului desfășurat în or. Ocnița, au participat 24 de reprezentanți ai Poliției de Frontieră. În calitate de formatori au fost prezenți: Valeriu Lupu – Consilier juridic al Centrului de Drept al Avocaților; Ion Budeanu – Sef Sectie PIPA, Direcția Azil și Integrare, Biroul Migrație și Azil; Natalia Gogu – Specialist Procedura DSR, UNHCR Moldova; Octavian Troșcenco – Sef Sectie Control Frontieră, Direcția regională ”Vest”, DPF, și în calitate de expert, Alexandru Stratulat – Coordonator Programe, OHCHR Republica Moldova.

Acest seminar a fost organizat conform Planului de cooperare între Centrul de Drept al Avocaților, Înaltul Comisariat ONU pentru Refugiați (UNHCR) și Biroul Migrației și Azil.

Aducem sincere mulţumiri: Agenţiei Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (Proiectului „Asistența juridică pentru solicitanți de azil, refugiați și promovarea dreptului refugiaților”), formatorilor și participanților de la eveniment pentru implicare activă la discuții, dezbateri, studii. Eveniment realizat în cadrul proiectului „Asistența Juridică pentru Solicitanţi de Azil, Refugiaţi și Promovarea Dreptului Refugiaților” implementat de Centrul de Drept al Avocaților. .

Galerie foto:
{gallery}22.03.2017{/gallery}