Masă rotundă în Domeniul Apatridiei: “Problemele documentării unor categorii de persoane”

Masă rotundă în Domeniul Apatridiei: “Problemele documentării unor categorii de persoane”

Masă rotundă în Domeniul Apatridiei: “Problemele documentării unor categorii de persoane”
A.O. Centrul de Drept al Avocaților, cu suportul Agenţiei Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (UNHCR) Moldova și Biroul Migrației și Azil a organizat, la data de 3 martie 2017, o masă rotunda în domeniul Apatridiei, privind Problemele documentării unor categorii de persoane.

În cadrul activității găzduite de Centru de cazare al BMA au participat 13 profesioniști din cadrul Direcției Azil și Integrare BMA; Ministerul Justiției,Departamentul Instituțiilor Penitenciare; Ministerul Justiției, Serviciul Stare Civilă; Întreprinderea de Stat „CRIS REGISTRU”; A.O Centrul de Drept al Avocaților.

Printre aceștia au participat : Popov Iulian, Șef Direcție Azil și Integrare al BMA; Madan Elena, Direcția activitate educativă, psihologie și asistență socială al Ministerului Justiției, Departamentul Instituțiilor Penitenciare; Cheptea Galina, Șef Secție asigurarea calității și integrității resurselor informaționale al MJ, Serviciul Stare Civilă; Doni Alexandru, Șef Direcție cetăţenie şi evidenţă a persoanelor al Întreprinderii de Stat „CRIS REGISTRU; Palii Oleg, Președinte al Centrului de Drept al Avocaților;

Partea tematică s-a axat pe Probleme legate de stabilirea identității persoanelor, Probleme legate de documentarea apatrizilor cu acte de stare civilă precum și Problema persoanelor cu statut nedeterminat care își ispășesc pedeapsa în instituțiile penitenciare a Departamentului Instituțiilor Penitenciare.

Evenimentul s-a soldat cu un accord comun a necesității de facilitare și colaborare a tuturor autorităților guvernamentale și non-guvernamentale relevante, în scopul documentării populației cu acte de identitate, în special a celor ce fac parte din categorii vulnerabil pentru evitarea extinderii fenomenului de apatridie „artificială”. Stabilirea bunelor relații de colaborare dintre BMA și DIP precum și prevedrea organizării evenimentelor de instruire/informare a colaboratorilor DIP cu privire la persoanele cu statut nedeterminat aflate în custodia instituțiilor penitenciare naționale.

Eveniment realizat în cadrul proiectului „ Acordarea asistenței Juridice persoanelor apatride din Republica Moldova” implementat de Centrul de Drept al Avocaților cu suportul financiar al Biroului UNHCR în Republica Moldova.

Galerie foto:
{gallery}20.03.2017{/gallery}