Seminar Național pentru Reprezentanții Legii – Judecători şi Procurori: Statutul Juridic al apatrizilor și beneficiarilor de Protecţie Internaţională din Republica Moldova

Seminar Național pentru Reprezentanții Legii – Judecători şi Procurori: Statutul Juridic al apatrizilor și beneficiarilor de Protecţie Internaţională din Republica Moldova

A.O. Centrul de Drept al Avocaților (CDA), cu suportul Agenţiei Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (UNHCR) Moldova, în parteneriat cu Institutul Naţional de Justiție (INJ) a organizat în perioada 08-09 februarie 2017, un seminar de instruire în domeniul statutului juridic al apatrizilor și beneficiarilor de protecție internațională din Republica Moldova.

În cadrul seminarului s-au discutat teme ce vizează rolul instanțelor judiciare în procesul de dobîndire a cetățeniei Republicii Moldova.

Au fost analizate probele în procedura de azil, aspectele legislative naționale și internaționale în domeniul azilului, practica și standardele, rolul autorităților competente în domeniul dat, precum și alternativa refugiului intern sau relocarea internă. semnificația principiului non-refoulment și confidențialitatea în procedura de azil.

În calitate de formatori pentru cei 34 de reprezentanți ai legii. au fost prezenți Oeg Palii – Președinte CDA, Natalia Poștaru – Consilier juridic CDA, Valentin Roșca – Doctor in Drept a INJ, Vladislav Poghircă – Șef Serviciu Cetățenie și Grațieri a Aparatul Președintelui RM, Iulian Popov – Șef Direcția Azil și Integrare a BMA, Sergiu Găină – Ofițer de Protecție a UNHCR Moldova, Natalia Gogu – Consultant DSR a UNHCR Moldova, Mihai Vodă – Ofițer principal BMA .

Acest seminar a fost organizat conform Planului de Cooperare între Centrul de Drept al Avocaților, Înaltul Comisariat ONU pentru Refugiați (UNHCR) și Institutul Național de Justiției.

Aducem sincere mulţumiri formatorilor și participanților evenimentului pentru discuțiile constructive.

Eveniment realizat în cadrul proiectului „Asistența Juridică pentru Refugiaţi şi Solicitanţi de Azil și Promovarea Dreptului Refugiaților” implementat de Centrul de Drept al Avocaților.

Galerie foto:
{gallery}09.02.2017{/gallery}