Sesiune de informare pentru avocaţi privind acordarea asistenţei juridice în cazurile de discriminare

Sesiune de informare pentru avocaţi privind acordarea asistenţei juridice în cazurile de discriminare

SESIUNE DE INFORMARE PENTRU AVOCAŢI PRIVIND ACORDAREA ASISTENŢEI JURIDICE ÎN CAZURILE DE DISCRIMINARE

Asociaţia Obştească „Centrul de Drept al Avocaţilor” în parteneriat cu Uniunea Avocaţilor din Republica Moldova, organizează la 14 septembrie 2012 în oraşul Comrat o sesiune de informare pentru avocaţi privind acordarea asistenţei juridice în cazurile de discriminare. Sesiunea de informare este realizată în cadrul proiectului “Cunoştinţe consolidate ale avocaţilor privind cazurile de discriminare”,finanţat de Fundaţia Soros-Moldova/Programul Egalitate şi Participare Civică.
Activităţi similare vor fi realizate şi în alte 5 regiuni ale ţării: Chişinău, Orhei, Ungheni, Edineţ şi Soroca până în aprilie 2013.
Proiectul are drept scop consolidarea capacităţilor avocaţilor privind acordarea asistenţei juridice în cazurile de discriminare pe teritoriul Republicii Moldova. În cadrul proiectului, se preconizează a fi informaţi 240 de avocaţi din 6 regiuni ale ţării privind acordarea asistenţei juridice în cazurile de discriminare. De asemenea, vor fi editate 2 ediţii electronice ale revistei ştiinţifico-practice şi informative de drept „Avocatul poporului”; va fi elaborată o strategie de promovare a asistenţei juridice în cazurile de discriminare pentru anii 2013-2015; se va crea o pagină web cu resurse juridice pentru avocaţi; precum şi, va fi organizată o conferinţă naţională a avocaţilor.
Sesiunea de informare va avea loc vineri, 14 septembrie, ora 1000, în sala nr. 4 a Judecătoriei Comrat.
La eveniment sunt invitaţi avocaţii din regiunea Sud a Republicii Moldova. Avocaţii interesaţi să participe pot să se înregistreze la numărul de telefon indicat mai jos.
 
Pentru mai multe informaţii:
 
Asociaţia Obştească „Centrul de Drept al Avocaţilor”
Oleg Palii, coordonator de Proiect, sau
Sergiu Găină, asistent de proiect.
Tel. (022) 240898, 240899, E-mail: law-center@cda.md, Website: www.cda.md.