10 ANI DE LA ADERARE A REPUBLICII MOLDOVA DIN 1951 LA CONVENŢIA PRIVIND STATUTUL REFUGIAŢILOR

10 ANI DE LA ADERARE A REPUBLICII MOLDOVA DIN 1951 LA CONVENŢIA PRIVIND STATUTUL REFUGIAŢILOR

Conferinţa studenţească interuniversitară:

10 ANI DE LA ADERARE A REPUBLICII MOLDOVA LA CONVENŢIA DIN 1951 PRIVIND STATUTUL REFUGIAŢILOR

Odată cu aderarea Republicii Moldova la Convenţia din 1951 privind Statul Refugiaţilor şi deschiderea reprezentanţei Înaltului Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (UNHCR) în Republica Moldova, situaţia azilului a cunoscut o evoluţie sporadică în domeniul legislativ, asigurării protecţiei juridice, monitorizării condiţiilor de recepţie, promovării integrării (libertatea de mişcare, accesul la educaţie şi angajare, posibilitatea de a achiziţiona bunuri pe termen lung, posibilitatea de a cere şi a primi cetăţenia ţării-gazdă), protecţiei persoanelor apatride, monitorizării frontierei, relocării persoanelor într-o ţară terţă etc.

Cu acest prilej, asociaţia obştească „Centrul de Drept al Avocaţilor” în parteneriat cu Universitatea Liberă Internaţională din Moldova (ULIM) cu suportul financiar al Agenţiei Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (UNHCR in Moldova) are onoarea de a Vă învita să participaţi la conferinţa studenţească interuniversitară, intitulată „10 ANI DE LA ADERARE A REPUBLICII MOLDOVA LA CONVENŢIA DIN 1951 PRIVIND STATUTUL REFUGIAŢILOR ”.

Evenimentul se va desfăşura în data de 6 noiembrie 2012, la Univesitatea Liberă Internaţională din Moldova (str. Vlaicu Parcalab 52, Chişinău), sala mica a Senatului, ora 10:00.

Conferinţa va evolua în două module:

Modul I: Paşii de progress a Republicii Moldova în domeniul azilului, asigurarea protecţiei juridice a refugiaţilor, integrarea refugiaţilor.

Modul II: Reglementări internaţionale cu privire la refugiaţi.

La conferinţă sunt învitaţi studenţi interesaţi de domeniul dreptul refugiaţilor, dreptul internaţional umanitar.

Pentru mai multe informaţii:
Asociaţia Obştească „Centrul de Drept al Avocaţilor”
Irina Greiţer, coordonator de proiect.
Tel. (022) 240 898, e-mail: law-center@cda.md