NEDISCRIMINAREA. ASPECTE JURIDICE INTERNAȚIONALE ȘI NAȚIONALE. JURISPRUDENȚA CEDO ȘI JURISPRUDENȚA NAȚIONALĂ ÎN DOMENIU

NEDISCRIMINAREA. ASPECTE JURIDICE INTERNAȚIONALE ȘI NAȚIONALE. JURISPRUDENȚA CEDO ȘI JURISPRUDENȚA NAȚIONALĂ ÎN DOMENIU

La data de 30 septembrie a.c., a fost demarat proiectul: „Creșterea nivelului de cunoștințe ale avocaților și sensibilizarea opiniei publice privind combaterea discriminării în Moldova” cu susţinerea financiară PNUD în Moldova.

Tematica seminarului a fost axată pe: NEDISCRIMINAREA. ASPECTE JURIDICE INTERNAȚIONALE ȘI NAȚIONALE. JURISPRUDENȚA CEDO ȘI JURISPRUDENȚA NAȚIONALĂ ÎN DOMENIU.

Discursurile experţilor au fost bazate în special pe Articolul 14 CEDO şi anume: noţiunea de discriminare dată de Curtea Europeană a Drepturilor Omului, diferenţa de tratament, domenii speciale de discriminare, nediscriminarea – o formulare mai detaliată a principiului egalităţii în faţa legii, cauze moldoveneşti ce au ridicat aspecte legate de discriminare, cauze comunicate Guvernului Republicii Moldova ce ridică aspecte legate de discriminare, rezumatul unor hotărâri, rolul statului, obligaţiile statului, proiectul Legii Nedescriminarea, Articolul 1 al Protocolului 12, standard-ul aplicat de CEDO etc.

Moderator: Alexei BARBĂNEAGRĂ, Preşedinte, Centrul de Drept al Avocaţilor

Experţi: Gheorghe AMIHALACHIOAIE, Preşedintele Uniunii Avocaţilor din Republica Moldova
Janeta HANGANU, avocat, Managing Partner “HANGANU, TĂNASE & PARTENERII”
Doina Ioana STRĂISTEANU, Avocată și Expertă în Drepturile Omului, Partener Fondator, Biroul Asociat de Avocați ”Panțîru și Străisteanu”.

Organizatori: Asociaţia obştească „Centrul de Drept al Avocaţilor” în cooperare cu Consiliul Uniunii Avocaţilor din Republica Moldova şi PNUD în Moldova.

Galerie foto:
{vsig}seminar_10_03_2011{/vsig}