Seminar pentru avocaţi din Republica Moldova

Seminar pentru avocaţi din Republica Moldova

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

La data de 10 august a.c., în incinta judecătoriei sec.Botanica, a avut loc un seminar cu genericul „ASIGURAREA DREPTULUI LA APĂRARE AL BĂNUITULUI, ÎNVINUITULUI, INCULPATULUI ŞI CONDAMNATULUI ÎN PROCEDURA PENALĂ – PROBLEME ŞI SOLUŢII”. Prezentările s-au axat pe o serie de probleme stringente, tematică cercetată, anume: asigurarea dreptului la apărare în cadrul urmăririi penale, instanţă de judecată, drepturile persoanelor menţionate de a tăcea, a nu se incrimina; au fost abordate decizii relevante în materie de azil; au fost discutate propunerile privind modificarea legislaţiei procesual-penale.

În calitate de expert a evoluat domnul Espen Solberg Rinnan, avocat, expert în cadrul Misiunii NORLAM, iar în calitate de moderatori şi raportori au fost: dl. Alexei Barbăneagră, preşedinte al asociaţiei obşteşti „Centrul de Drept al Avocaţilor”, avocat, doctor habilitat în drept; dl. Nicolae Ursu, avocat, doctor în drept; dl. Iurie Mărgineanu, avocat, doctor în drept; dl. Gheorghe Ulianovschi, avocat, doctor în drept.

Organizatori: Misiunea NORLAM în Moldova, Consiliul Uniunii Avocaţilor din Republica Moldova, organizaţia obştească „Centrul de Drept al Avocaţilor”.

Participanţi: 48 de avocaţi

Galerie foto

{vsig}seminar001{/vsig}