Seminar pentru avocaţi din Republica Moldova

Share on linkedin

La data de 10 august a.c., în incinta judecătoriei sec.Botanica, a avut loc un seminar cu genericul „ASIGURAREA DREPTULUI LA APĂRARE AL BĂNUITULUI, ÎNVINUITULUI, INCULPATULUI ŞI CONDAMNATULUI ÎN PROCEDURA PENALĂ – PROBLEME ŞI SOLUŢII”. Prezentările s-au axat pe o serie de probleme stringente, tematică cercetată, anume: asigurarea dreptului la apărare în cadrul urmăririi penale, instanţă de judecată, drepturile persoanelor menţionate de a tăcea, a nu se incrimina; au fost abordate decizii relevante în materie de azil; au fost discutate propunerile privind modificarea legislaţiei procesual-penale.

În calitate de expert a evoluat domnul Espen Solberg Rinnan, avocat, expert în cadrul Misiunii NORLAM, iar în calitate de moderatori şi raportori au fost: dl. Alexei Barbăneagră, preşedinte al asociaţiei obşteşti „Centrul de Drept al Avocaţilor”, avocat, doctor habilitat în drept; dl. Nicolae Ursu, avocat, doctor în drept; dl. Iurie Mărgineanu, avocat, doctor în drept; dl. Gheorghe Ulianovschi, avocat, doctor în drept.

Organizatori: Misiunea NORLAM în Moldova, Consiliul Uniunii Avocaţilor din Republica Moldova, organizaţia obştească „Centrul de Drept al Avocaţilor”.

Participanţi: 48 de avocaţi

Galerie foto